Balletskolen laver samarbejdsaftale med Dansk Danseteater

Banebrydende projekt

Balletskolen flirter med de helt store

Det Kongelige Teater Balletskolen Odense arbejder lige nu på at færdiggøre et samarbejde med Dansk Danseteater, som er kendt for at være førende på den danske dansescene. Meningen med samarbejdet er, at dansekompagniet, som holder til i Operaen i København, skal spotte talenter på skolen i Odense allerede i en ung alder.

- I dag findes det ikke på samme måde for de moderne dansere som for de klassiske. Vi har slet ikke den tradition i Danmark, og vi er de eneste, der arbejder så målrettet og tidligt på at uddanne moderne dansere, siger Inge Fjord, som er forstander på Det Kongelige Teater Balletskolen Odense.

Ifølge kunstnerisk leder på Balletskolen i Odense Morten Innstrand er der flere grunde til, at flere og flere ballerinaer får øjnene op for den moderne dans.

- Den har større ytringsfrihed i selve bevægelsesprocessen og udtryksformen. I Danmark kalder vi det moderne dans, men faktisk bliver det også kaldt samfundsdans, siger han.

... sådan skriver TV 2/Fyn i den artikel og det indslag de har lavet om Balletskolen. Læs hele artiklen og se indslaget her