Endnu en fantastisk underviser i ballet bliver tilknyttet Balletskolen

Det Kongelige Teater Balletskolen Odense har gjort et kæmpe scoop og har ansat svenske Ola Beccau som underviser i klassisk ballet.

- Vi glæder os virkelig over ansættelsen af Ola Beccau, han har lige den profil, vi har søgt til at fuldende vores fakultet af undervisere inden for balletten. Med ansættelsen af Ola tegner vi en både stærk og komplet profil indenfor både den moderne dans og den klassiske ballet, siger Inge Fjord, forstander på Det Kongelige Teater Balletkolen Odense.

Ola Beccau er uddannet på Royal Swedish Ballet School and Dance Academy i Stockholm og på ABT i New York og har en professionel karriere som danser bag sig i bl.a. Östgötabaletten, KCDC og Adekwhat. Ola har været en hyppig gæstelærer både i Sverige og hos Alvin Ailey i USA, på Skånes Danseteater, Random dance, Vietnam National Ballet, Vanemuine Ballet og mange andre steder.

Ola har tidligere arbejdet som balletlærer på Balletakademiets danserlinje i Stockholm og som universitetslektor i klassisk ballet ved danselæreruddannelsen i Piteå. Han har bl.a. været balletmester ved Dansk Danseteater og arbejdet som naprapat (Doctor of Naprapathy) ved Kungliga Operan i Stockholm. Han forlader en stilling som hovedlærer i klassisk ballet på Swedish National Ballet School i Göteborg.

Selv siger Ola: - Der er intet mere inspirerende end at arbejde med unge mennesker, der sætter deres sjæl, hjerte og engagement i dansen, det er magisk. At opbygge deres identitet med dansen giver fantastiske muligheder for at forstå det unikke i sig selv og samtidig forstå, hvad det betyder at være en del af en større helhed, og jeg glæder mig virkelig meget til at blive en del af skolen i Odense.