Balletlinjen

VISION & MÅL

Det Kongelige Teater Balletskolen Odenses Balletlinje skal uddanne næste generation af klassiske balletdansere og være nationalt og internationalt anerkendt som danseuddannelsernes højborg indenfor klassisk ballet. 

Det Kongelige Teater Balletskolen Odense skal have et højt kunstnerisk niveau, hvor høj faglighed i Læseskolen og en nytænkende tilgang til scenekunst, boglig uddannelse og personlighed udvikles i et samspil, hvor dans og uddannelse således danser sammen.Målsætningen for Balletlinjen er:

  • At eleverne fortsætter deres balletuddannelse på Det Kongelige Teaters Balletskole i København eller fortsætter deres danseuddannelse på Det Kongelige Teater Balletskolen Odense efter 6. klasse. 
  • At udvikle ballettalenter til en professionel karriere inden for ballettens verden
  • At udvikle og dygtiggøre elever med et musisk, danse og kunstnerisk talent
  • At være professionelle i vores arbejde fagligt, kunstnerisk og pædagogisk.

Balletlinjen blev oprettet i 2001, som en afdeling af Det Kongelige Teaters Balletskole i København. Alle tre linjer Gartneriet, Balletlinjen og Danselinjen har som mål at udvikle dansetalenter på et højt professionelt niveau.

På skolen er dansen eksistentiel, og elevernes tilgang til videre professionel danseuddannelse bliver opmuntret og udviklet i en professionel kontekst.

Eleverne undervises minimum 1½ time dagligt, primært i moderne dans og klassisk ballet. Udover den daglige træning er der ekstra træning til blandt andet workshops, produktionsperioder og forestillinger. Den daglige træning er en forudsætning for, at eleverne bliver professionelle dansere.

Eleverne får stor erfaring og kendskab til scenelivet, idet vi har et tæt samarbejde med andre kulturinstitutioner i Odense blandt andet Odense Teater, Teater Momentum, Odense Symfoniorkester samt Odeon. Desuden er 6. klasse Balletlinjen på trænings tur til København en gang. Balletskolen arrangerer årlige forestillinger og optrædender, alt sammen er med til at give eleverne erfaring og indblik i det professionelle arbejde som scenekunstner.

Årsplaner 2020-21 Balletlinjen

Fagplaner Balletlinjen

Se regler for Dresscode her 

Evaluering / Eksamen
Hvert forår afholdes optagelsesprøve, evaluering og audition på Balletlinjen... læs mere her...

Procedure for evaluering

Sygeeksamen

Mere om ballettens rødder og Balletlinjen i Odense...