Danselinjen

Vision & Mål

Det Kongelige Teater Balletskolen Odenses Danselinje skal uddanne næste generation af moderne dansere og være nationalt og internationalt anerkendt som danseuddannelsernes højborg indenfor moderne dans.

Det Kongelige Teater Balletskolen Odense skal have et højt kunstnerisk niveau, hvor høj faglighed i Læseskolen og en nytænkende tilgang til scenekunst, boglig uddannelse og personlighed udvikles i et samspil, hvor dans og uddannelse således danser sammen.


Målsætningen for Danselinjen er:

  • At udvikle dansetalenter til en professionel dansekarriere
  • At udvikle og dygtiggøre elever med et musisk, danse og kunstnerisk talent
  • At eleverne har et danseniveau, der gør det muligt efter 9. klasse at søge optagelse i DGU  og senere en professionel danseuddannelse nationalt såvel som internationalt
  • At være professionelle i vores arbejde fagligt, kunstnerisk og pædagogisk.

Danselinjen blev etableret i 2004 i samarbejde med Odense Teater, som en parallel linje til den klassiske Balletlinje.  

Alle tre linjer GartnerietBalletlinjen og Danselinjen har som mål at udvikle dansetalenter på et højt professionelt niveau.

På skolen er dansen eksistentiel, og elevernes tilgang til videre professionel danseuddannelse bliver opmuntret og udviklet i en professionel kontekst.

Eleverne undervises minimum 1½ time dagligt, primært i moderne dans og klassisk ballet. Ud over den daglige træning er der ekstra træning til blandt andet workshops, produktionsperioder og forestillinger. Den daglige træning er en forudsætning for, at eleverne bliver professionelle dansere.

Eleverne får stor erfaring og kendskab til scenelivet, idet vi har et tæt samarbejde med andre kulturinstitutioner i Odense blandt andet Odense Teater, Teater Momentum, Odense Symfoniorkester og Odeon. Desuden arrangerer Balletskolen årlige forestillinger og optrædender, alt sammen er med til at give eleverne erfaring og indblik i det professionelle arbejde som scenekunstner.

Fagplaner Danselinjen 

Årsplaner 2020-21 Danselinjen


Se regler for Dresscode her 

Evaluering / Eksamen 
Hvert forår afholdes optagelsesprøve, evaluering og afgangsprøve på Danselinjen,... Læs mere her ...

Procedure for evaluering

Sygeeksamen

Historie
Da 1970'erne har Den moderne dans udviklet både verdensplan og herhjemme, Læs uddrag ...