Formål
Eleverne skal i faget geografi udvikle naturfaglige kompetencer og dermed opnå indblik i, hvordan geografi – og geografisk forskning – i samspil med de øvrige naturfag bidrager til vores forståelse af verden. Eleverne skal i geografi tilegne sig færdigheder og viden om grundlæggende naturgivne og kulturskabte forudsætninger for levevilkår i Danmark og den øvrige verden med vægt på forståelse af grundlæggende geografiske begreber, sammenhænge og samfundenes udnyttelse af naturgrundlag og ressourcer.
Stk. 2. Elevernes læring skal baseres på varierede arbejdsformer, som i vidt omfang bygger på deres egne iagttagelser og undersøgelser blandt andet ved feltarbejde og brug af geografiske kilder. Elevernes interesse og nysgerrighed over for natur- og kulturgeografi, naturvidenskab og teknologi skal udvikles, så de får lyst til at lære mere.
Stk. 3. Eleverne skal tilegne sig forståelse af fremmede kulturer og opnå erkendelse af natur- og kulturgeografiens bidrag til vores verdensbillede. Elevernes ansvarlighed overfor naturen og brugen af naturressourcer og teknologi skal videreudvikles, så de får tillid til egne muligheder for stillingtagen og handlen i forhold til en bæredygtig udvikling og menneskets samspil med naturen – lokalt og globalt.
Kompetencemål:
Kompetenceområde Efter 9. klassetrin
Undersøgelse Eleven kan designe,gennemføre og evaluere undersøgelser i
geografi.
Modellering Eleven kan anvende og vurdere modeller i geografi.
Perspektivering Eleven kan perspektivere geografi til omverdenen og relatere
indholdet i faget til udvikling af naturvidenskabelig erkendelse.
Kommunikation Eleven kan kommunikere om na turfaglige forhold med
geografi.
Læs mere om fagets mål her:
https://emu.dk/sites/default/files/2020-09/GSK_F%C3%A6llesM%C3%A5l_Geografi.pdf
Faghæfte 2019 geografi – læs her:
https://emu.dk/sites/default/files/2020-09/Gsk_fagh%C3%A6fte_geografi.pdf