Klassisk profil

VISION & MÅL

Det Kongelige Teater Balletskolen Odenses skal uddanne næste generation af klassiske balletdansere og være nationalt og internationalt anerkendt som danseuddannelsernes højborg indenfor klassisk ballet. Efter balleteksamen i 6. klasse kan eleverne tilbydes optagelse på Det Kongelige Teaters Balletskole i København.

Det Kongelige Teater Balletskolen Odense skal have et højt kunstnerisk niveau, hvor høj faglighed i Læseskolen og en nytænkende tilgang til scenekunst, boglig uddannelse og personlighed udvikles i et samspil, hvor dans og uddannelse således danser sammen.Målsætningen for klassiske profiler efter 6. klasse er:

  • At eleverne fortsætter deres balletuddannelse på Det Kongelige Teaters Balletskole i København eller fortsætter deres danseuddannelse på Det Kongelige Teater Balletskolen Odense efter 6. klasse. 
  • At udvikle ballettalenter til en professionel karriere inden for ballettens verden
  • At udvikle og dygtiggøre elever med et musisk, danse og kunstnerisk talent
  • At være professionelle i vores arbejde fagligt, kunstnerisk og pædagogisk.

Balletskolen blev oprettet i 2002, som en afdeling af Det Kongelige Teaters Balletskole i København. Vi har som mål at udvikle dansetalenter på et højt professionelt niveau.

På skolen er dansen essentiel, og elevernes tilgang til videre professionel danseuddannelse bliver opmuntret og udviklet i en professionel kontekst.

Eleverne undervises minimum 1½ time dagligt, primært i moderne dans og klassisk ballet. Udover den daglige træning er der ekstra træning til blandt andet workshops, produktionsperioder og forestillinger. Den daglige træning er en forudsætning for, at eleverne bliver professionelle dansere.

Eleverne får stor erfaring og kendskab til scenelivet, idet vi har et tæt samarbejde med andre kulturinstitutioner i Odense blandt andet Odense Teater, Teater Momentum, Odense Symfoniorkester samt Odeon. Desuden er de i elever i 6. klasse, som vi forventer vil fortsætte i København efter ferien, på træningstur i København en gang i løbet af året. Balletskolen arrangerer årlige forestillinger og optrædener, alt sammen er med til at give eleverne erfaring og indblik i det professionelle arbejde som scenekunstner.

Fagplaner 

Se regler for Dresscode her 

Evaluering / Eksamen
Hvert forår afholdes optagelsesprøve, evaluering og audition på Klassisk profil... læs mere her...

Procedure for evaluering

Sygeeksamen

Mere om ballettens rødder og i Odense...