Historik

EN MODERNE FRISKOLE MED RØDDER TILBAGE TIL 1771

Det Kongelige Teaters Balletskole i København har haft en balletskole siden 1771 og er et af få kompagnier i verden, hvor Ballet- og Læseskolen har til huse i selve teaterbygningen. Udover en uddannelse som danser får eleverne også en skolegang, der svarer til folkeskolens.

Fortsætter man som aspirant, får man desuden en HF, som udbydes i samarbejde med Falkonergårdens Gymnasium og HF på en Team Danmark-ordning.

Det er helt specielt at være balletbarn i en teaterverden med musik, dans og bevægelse – med lektier, kostumer og eventyr og med træning, prøver og forestillinger. At blive balletdanser er en uddannelse fyldt med oplevelser og muligheder, og det kan for nogle være et valg for livet.

Det Kongelige Teater Balletskolen Odense
I august 2002 oprettede man en afdeling af Balletskolen i Odense, nemlig Det Kongelige Teater Balletskolen Odense. Skolen åbnede i nogle enkle lokaler i Vindegade, men 1. oktober 2020 kunne skolen rykke ind på adressen i Jernbanegade 20, hvor skolen også er i dag. Skolen blev skabt i et samarbejde mellem Odense Kommune, Odense Teater og Det Kongelige Teater og disse er til stadighed nære samarbejdspartnere.

Man kan sige, at vi på Balletskolen underviser i de samme trin,  som man gjorde for 200 år siden. Men her hører lighederne også op. Balletskolen er i dag en moderne friskole og kulturinstitution med en elitær danseprofil, der tilbyder en unik grunduddannelse inden for moderne dans og klassisk ballet i et innovativt læringsmiljø, hvor dans, dannelse og boglig uddannelse danser sammen.

En skole i rivende udvikling
Det Kongelige Teater Balletskolen Odense er i rivende udvikling, en udvikling der blandt andet betyder, at vi har et både nært, konstruktivt og kreativt samarbejde med diverse kulturinstitutioner og scenekunstproduktioner. Samarbejdet betyder, at vi til stadighed har elever, der medvirker i diverse produktioner på Odense Teater, i samarbejde med Odense Kommune, Teater Momentum, Det Kongelige Teater,  H.C. Andersen Festivals, Odense Symfoniorkester og mange flere. Det giver eleverne mulighed for ind i mellem at medvirke i diverse scenekunstproduktioner. Vi betragter dette som et led i deres uddannelsesforløb og deres medvirken er altid ulønnet.

Læs om vores samarbejdspartnere her

Siden er under videre udbygning…. her kan du vente mere tekst…

  • I fremtiden arbejder vi på:
  • Det Kongelige Teater Balletskolen Odense arbejder på at få sit eget ungdomskompagni.
  • Det Kongelige Teater Balletskolen Odenses fysiske rammer følger skolens udvikling. Skolen skal i sin “fysiske” form fremtræde inspirerende og klassisk, men alligevel moderne.