Bryd tavsheden 2017

8.-9. klasse danser grænserne frem og vinder hovedpræmien

I år var temaet "Min krop, mine regler" og Balletskolens 8./9. kl. deltog med deres egen koreografi, som var lavet ud fra et tværfagligt samarbejde mellem fagene dansk og dans

Vi er stolte af at kunne meddele, at blandt 254 indsendte bidrag vandt Det Kgl Teater Balletskolen Odenses ældste elever i år den kreative konkurrence, som foreningen Bryd Tavsheden udskriver. Det blev offentliggjort i dag den 21. februar, hvor de fik overrakt 1. præmien på 10.000 kr. i København på Eigtveds Pakhus. Præmien blev overrakt af dommerkomiteen, som bl.a. består af ligestillingsminister Karen Ellemann.

Årligt udsættes 31.500 unge for kærestevold - fysisk eller psykisk. Derfor er det så vigtig at sætte fokus på, at nej betyder nej, at grænserne for hvad man kan og vil, dem sætter man selv.

Bryd Tavsheden er en forening baseret på frivilligt arbejde, som arbejder for at oplyse og hjælpe med den ofte tabubelagte vold, som rammer i familier og i kæresteforhold. Hvert år udskriver foreningen en kreativ konkurrence, hvor bidrag af en hver kreativ art kan indsendes til konkurrencen om at vinde 10.000 kr. til klassekassen.

Se Balletskolens pressemeddelelse her

Se Undervisningsministeriets pressemeddelelse her

Heri udtaler minister for ligestilling Karen Ellemann bl.a.:

”Jeg er glad for at se det store engagement hos de unge i at modgå kærestevold. De sætter ord, billeder og følelser på noget, som kan være svært at tale om. For mig er det vigtigt, at vi får fat i de unge, at vi får dem til at debattere kærestevold og forholde sig til egne og andres grænser. Det kan være svært som ung helt at vide, hvad et godt forhold er, hvad der er ”normalt”, og hvor deres egne grænser er. Det har vi bl.a. set i den seneste tids sager om deling af nøgenbilleder.

Samtidig ved vi, at unge, der er udsat for kærestevold, har en tendens til at tage det med sig ind i voksenlivet. Den cirkel skal vi have brudt, og det kan konkurrencen bidrage til. Vold er og må aldrig blive acceptabelt,” siger minister for ligestilling, Karen Ellemann.

Se vinderbidraget her:
Videoen er filmet af fotograf Rico Feldfoss.