Morgensamling

Morgensamling hver dag 8.15-8.30

Som en del af skolens hverdag mødes elever og ansatte til morgensamling hverdag. Vi kan begynde med en sang eller en salme. Der kan være små indslag af forskellig art. Sangene akkompagneres af en af skolens musiklærere. 

Til morgensamlingen synger vi en årstidssang, en kanon, en morgensang, en Kim Larsen-sang eller høre et uddrag fra en CD f.eks. af ACDC. I dette forum gives der også dagens beskeder, evalueres fælles begivenheder, tales om sangteksten, fremlægges elevarbejder, opføres et musiknummer eller lignende.

Morgensamling er det daglige mødested, hvor vi viser hinanden opmærksomhed, og hvor alle har mulighed for at komme til orde.

Selve det at synge er med til at udvikle følelsen af fællesskab på skolen, og giver mulighed for at møde flotte og dybsindige sproglige udtryk i sangene. Sangenes ord bliver gjort til vores, når vi synger dem - vi låner for et kort øjeblik digterens ord og syn på livet - det er i sig selv fantastisk -at se og sige som fx John Lennon eller N.F.C. Grundtvig.

Vi ser det som en skoleopgave at lære vores elever vores sangskat at kende, såvel danske som udenlandske.

 

Tilbage til fakta...