Retningslinjer for hår og accessories 

Som elev på Balletskolen er der visse regler for hår og øvrige accessories (herunder farve af hår samt påsatte negle). Disse regler giver god mening i en hverdag, hvor vi ofte går ud af huset for at optræde og i dansesalene som helhed. Det er et vilkår, når man er elev på skolen.

Se også gerne Forældre

HÅR
Alle piger skal have opsat hår - hver dag! Altid hårnet og knold. Det skal de, fordi det i danseundervisningen er meget vigtigt, at danselæreren kan se elevens nakke og ryggens linjer, for bedst muligt at kunne guide og rette bevægelser. Scrunchies er ikke tilladt. 

Håret skal også være opsat i Læseskole-tiden. Det er til dels, fordi vi således næsten undgår lus - og ihvertfald den helt store luse-epidemi. Det er også, fordi vi som skole gerne vil sende et signal om en vis disciplin, en åbenhed og undervisningsparathed, som signaleres af et åbent ansigt. Det er således heller ikke tilladt at bære hue eller hat i undervisningen.

I Gartneriet skal håret være opsat i stram knold, når eleverne møder, og det skal forblive i knold i Læseskolen. Ingen pynt i håret.
Fra 3. klasse skal håret være opsat i knold til både ballet og moderne dans. 

Accessories (herunder farve af hår samt påsatte negle)
Vælger en elev at farve sit hår, så det skiller sig ud fra mængden i fx blå, lilla, magenta eller anden tydeligvis "ikke naturlig" farve, så kan det have konsekvenser i forhold til casts og forestillinger.

Lange negle, kunstige eller naturlige, neglelak og hennatatoveringer og anden "semi-permanent pynt" må kun forekomme, når skolen ikke er i produktion har gæstelærere eller afholder evaluering. I disse tilfælde skal elever møde med korte negle med ingen eller neutral farve.

 

Se også Dresscode.